בונים את הקהילות בישראל
במהלך השנים הלכו קהילות ישראל ונחלשו. בין מפעלי החסד הכלל ארציים לעולם המודרני על שלל מסכיו הלכה הקהילתיות ונמוגה. כיום בישראל המודרנית, נדמה, שלקהילה יש רק מובן דתי: בית כנסת, שיעורי תורה ומסיבת ראש חודש. האם זה חייב להיות כך?
אנחנו במרכז ברקאי להכשרת רבנים ופיתוח קהילתי מאמינים שניתן לבנות את הקהילות בישראל אחרת. סביב מנהיגות קהילתית נכונה בראשות רב הקהילה נסייע לכם לגבש תכנית שתאפשר לקהילה שלכם לצמוח ולהפוך למוקד מקומי של סולידריות והתחדשות עבור כאלה שחובשים כיפה וגם עבור כאלה שאינם חובשים כיפה.
בחזון שלנו, תהפוך הקהילה למרכז תמיכה וסיוע לכל אחד ובכל עניין: בשמחות וברגעי העצב, בהצלחות ובמשברים. בחזון שלנו, רב הקהילה יהיה מנהיג קהילתי שעוסק ביותר מאשר לענות על שאלות הלכתיות ולהעביר שיעורים לבני הקהילה. אנו מאמינים שבמציאות של היום רב קהילה צריך לסייע בכל משבר אישי, משפחתי או כלכלי ולכל סוגי האנשים שמחוברים לקהילה שלו. לקהילה מהדגם הזה רבים בישראל, דתיים וחילוניים, ישמחו להצטרף וכך נוכל להפוך את מדינת ישראל לטובה יותר, חזקה יותר, יציבה יותר ותומכת יותר.
רבנים מנהיגי קהילות מובילים שינוי
כדי להיות מסוגלים לשנות את המרקם הקהילתי בישראל אנו מפתחים את רבני הקהילות. פיתחנו תכנית ייחודית שמלווה רבני קהילה מכהנים או כאלה שיש להם פוטנציאל גבוה להפוך לרבני קהילה בעתיד הקרוב. במסגרת התכנית אנו מקנים לרבני הקהילה מגוון רחב של כלים שלא קשורים באופן ישיר להיבטים התורניים. אנו מאמינים שחשוב שכל רב יגבש את הזהות היהודית של קהילתו, ידע לגשר, יכיר נכון את תורת הנאום יבין בפסיכולוגיה ויקנה דרכים חדשות לכל סוגי האנשים וגם לאנשים עם מוגבלויות.
כל רב שמצטרף אלינו מביא איתו קהילה שלמה. הרב לומד איך להתחבר לקהילה הפרטית שלו נכון יותר, איך להרחיב את המעגל ואיך להעניק לכל אחד את מה שהוא צריך. רבנים כאלה הופכים למנהיגים מקומיים חזקים שסביבם מתגבשת קהילה חזקה, חמה ותומכת.
את התכנית, המקיפה בארץ, בנינו בהשראת מודל הקהילות בחו"ל. בקהילות היהודיות בתפוצות הרב הקהילתי הוא דמות שמחברת בין אנשים מגוונים ויודע להתמודד עם מגוון רחב של קשיים, בהם נתקלים בני קהילתו.
מייסדים
הרב סובול, ראש מרכז ברקאי
הרב שרת בצבא כלוחם בחיל התותחנים.
בעבר הרב כיהן במשך ארבע שנים כראש כולל תורה מציון בדטרויט והחל משנת תשס"ו הרב מכהן כרב קהילת שערי יונה מנחם. בנוסף לתפקידו כרב הקהילה,הרב ייסד ועומד בראש בית המדרש 'ברקאי' להכשרת רבני קהילות.
הרב נשוי לטלי, אשר שותפה לו באופן מלא בעבודה הקהילתית, ויש להם ארבעה ילדים.
הרב דוד פיין, ראש מרכז ברקאי
הרב פיין שימש רבה של קהילת לייק פארק במילווקי, וויסקונסין במשך חמש שנים וכן כיהן כרב של קהילת בית ישראל אברהם וולינר באוברלנד פארק בקנזס, בה שימש גם כפוסק הלכתי עבור מועצת הכשרות, הערוב והחברה קדישא של קנזס סיטי.
הרב פיין עלה לישראל בשנת 2008. הוא ראש בית המדרש ברקאי, מלמד בישיבת מאיר הראל, ישיבת ההסדר של מודיעין, מתאם התכנית לזהות יהודית במרכז הקהילתי של מודיעין ומעביר שיעורים למבוגרים בקהילת שערי יונה מנחם במודיעין.
הרב פיין נשוי לד"ר ג'ולי (לבית גולדשטיין), פסיכולוגית, ויחד יש להם ארבעה ילדים.